Seyahat Planlamanız İçin İhtiyacınız Olan Tüm Bilgiler

Yola çıkmadan önce bir seyahat planı yapmak bazen gerçekten kafa karıştırıcı olabiliyor.

İlk seyahatimizi planlarken, nereden başlayacağımızı bilmek zordur. Hangi markalar iyidir ve güvenilir ürün sunarlar, nasıl ucuz konaklama rezervasyonları yapabilirim, ucuz uçak bileti nasıl bulurum gibi sıkça ikilemde kalıyoruz. Gideceğim şehir hakkında bilgileri nereden bulabilirim? Hangi seyahat sigorta şirketini kullanmalıyım? Nereden başlayabilirim? diye uzayıp giden sorular… Ucuz uçak bileti fırsatlarını yakalamak, ekonomik bir konaklama rezervasyonu yapmak ve gidilecek şehirde yapılacak bir ton şey arasında kaybolmak… Henüz daha yola çıkmadan bir ton yapılacak şey, hazırlıklar ve araştırmalar. Endişelenmeyin! Seyahatlerinizi planlarken işlerinizi kolaylaştıracak en iyi ve en gerekli seyahat kaynaklarını sizin için bir araya topladım!

Secret FlyingUcuz uçak bileti fırsatlar sitesi olan Secret Flying dünya çapında inanılmaz Ucuz uçak bileti siteleri hakkında bilgi.uçuş fırsatları yayınlıyor.

MomondoMomondo ile sürekli ucuz uçak bileti yakalamanız mümkün. Belirlediğiniz bir tarihteki uçuşları listelerken ücret dağılımını gösteren görsel grafik işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Mümkün olan en ucuz uçuşu bulmanız için çok kullanışlıdır.

SkyscannerKendinizi ucuz uçak bileti yakalama avcısı olarak hissediyorsanız doğru yerdesiniz! Skyscanner, ucuz uçuşlar için en favori arama motorudur. Esnek arama teknolojisi ile Skyscanner kullanıcı dostu bir sitedir. Belirli bir tarihte, ayda veya bir yıldan bu yana en ucuz uçak bileti için tüm havayollarını tarar. Özellikle bulunduğunuz yerden en ucuz uçuşları bulmanızı sağlayan “herhangi bir yere” özelliği ile ilgili takvimdeki en ucuz fiyatlı uçuşları gösteren uygulaması çok kullanışlı. Bu esnek uygulama ile istediğiniz herhangi bir yere ucuza uçabilirsiniz.

KayakHavayolları uçak bilet fiyatlarını karşılaştıran site. En iyi fiyatlı uçak biletini bulabileceğiniz kullanışlı bir sistem. Skyscanner ile birlikte kullandığınız takdirde mutlaka iyi fiyatlara gideceğiniz yere uçak bileti bulabilirsiniz.

Seat GuruUçuşunuz öncesi farklı modellerdeki uçakların oturma planlarını, uygun yerleri ve koltukların avantaj/dezavantajları hakkında bilgi veren bir site. Özellikle online check-in yaparken koltuk seçiminiz esnasında siteye girip bir göz atmanızı tavsiye ederim.

AirfarewatchdogHavayolu bilet fiyatlarını izleyen ve düşük tarifeli uçuşların bilgisini veren harika bir web sitesidir. Eğer esnek uçuş tarihlerine sahipseniz, burada iyi fiyatlara uçak bileti bulabilmeniz mümkün.

FlixBusFlixBus ile Avrupa’yı ucuza dolaşabilirsiniz! Avrupa çapında hizmet veren otobüs ulaşımı ile çok sayıda şehre otobüs bileti ve ucuz uçak bileti fırsatlarını yakalayabilirsiniz. Ayrıca, sadece 99 Euro karşılığında 5 Avrupa şehrine gidebileceğiniz Interflix bileti sunuyorlar. Otobüs ile seyahat etmekten sıkılmıyorsanız FlixBus Avrupa seyahatleriniz için gayet idealdir.

EurailPlanınız Avrupa’yı tren ile dolaşmaksa, muhtemelen Eurail’i kullanacaksınız demektir. En iyi rotaları, en uygun fiyatlara sunan yer olarak biliniyorlar. Ülke ve gezeceğiniz gün sayısına göre farklı seçenekler sunuyor. Bulunduğunuz konumun demiryolu web siteleri üzerinde araştırma yaparak bütçenize uygun seyahatler gerçekleştirebilirsiniz.

Rail EuropeAvrupa’yı tren ile gezmek isteyenler için demiryolu yolculukları, güzergahlar ve rota planlamalarına yardımcı olacak bir site.

InterrailInterrail bileti ile Avrupa’yı tren ile dolaşabilirsiniz.

MegabusMegabus İngiltere, Avrupa ve ABD’nin batısında faaliyet gösteren bir şirket. Rotalar, zaman çizelgeleri ve indirimli otobüs biletleri için oldukça ideal bir yer. 8 dolara Paris-Barselona gibi bazı ucuz ulaşım fırsatları sunuyor.

Auto EuropeAvrupa, Asya, Afrika, Avustralya, Kuzey ve Güney Amerika’daki 180 ülkede yaklaşık 20.000 araç kiralama şirketi ile çalışan geniş bir araç kiralama şirketidir.

HertzDünya çapındaki araç kiralama noktalarından online olarak araç kiralayabileceğiniz bir site. Geniş araç kiralama ağı ile online rezervasyonunuzu bu siteden yaptırabilirsiniz.

UberUber, taksiden daha kullanışlı ve daha ucuz bir sistem. Yanınızda nakit olmasa bile hesabınıza tanımlayacağınız ücret ile yolculuklarınızı Uber ile yapabilirsiniz.

ExpediaTüm seyahat rezervasyonlarınız ile ilgilenecek merkezi bir yer arıyorsanız, Expedia harika bir kaynak. Expedia ile birlikte uçuşlarınızı, otel konaklamalarınızı, araba kiralama, etkinlik ve daha fazlasını yapabilirsiniz. Tüm bu planlamaları oldukça uygun fiyatlara tasarlayabilir ve seyahatlerinizden ekonomik olarak tasarruf edebilirsiniz.

ExpertFlyerHavayolu şirketlerinin uçuş seferlerinde mille veya parayla satın alabileceğiniz tüm sınıftan koltuğu kolayca bulabilirsiniz.

Which AirlineDünyanın her yerinden düşük maliyetli havayolları karşılaştırma sitesi.

Govolo: Fransa’nın en büyük online uçak bileti satıcısı olan Govolo ile tüm dünya şehirlerine en iyi uçuş fiyatlarına bilet bulabilirsiniz. Paket turlar, otel rezervasyonu, kayak tatili ve araç kiralama üzerine geniş ürün yelpazesinde hizmet sunmakta. Özellikle Avrupa seyahatlerinizde Govolo’ya bakmadan planlama yapmayın.

Flightlist.io: Ucuz uçak bileti bulma yönünde yeni bir girişim olan Flightlist ile pek çok havayolu firmalarının uçuşlarını ilgili filtreler sayesinde arata biliyor ve uygun fiyatlı bir bilet bulabiliyorsunuz. Basit bir tasarıma sahip olması direkt sonuca varmanız için oldukça ideal. Tamamen amaca yönelik tasarlanan web site üzerinden benzer filtrelemelere ek olarak en fazla kaç aktarma yapmak istediğiniz ve en fazla kaç para verebileceğinizi seçebilmenize imkan tanıyor.

Konaklama siteleri hakkında bilgi.Booking.comKullanım kolaylığı ve basit sıralama sistemi ile Booking her zaman yola çıkmadan önce ilk baktığım sitelerden biridir. Genellikle ucuz konaklama fırsatları, lüks otellerden kiralık dairelere ve pansiyonlara kadar geniş bir yelpazede özelliklere sahiptir. En ucuz oteli bulmak için Booking.com’u mutlaka ziyaret etmelisiniz.

AirbnbAirbnb, dünyanın dört bir yanındaki benzersiz konaklama yerlerini sunan güvenilir bir topluluk sitesi. Airbnb’de bulunan evler, otellere mükemmel bir alternatif olup aynı zamanda evinizin konforundan vazgeçmek zorunda kalmayacak derecede iyi bir konaklama ağıdır. Seyahat endüstrisinde birçok insanın konaklama şeklini değiştiren bir site. Gittiğiniz şehrin yerel insanları tarafından kiralanan hazır kurulu evlerde uygun fiyatlara kalabiliyorsunuz. Neredeyse bir pansiyon fiyatına evinizdeki konforu aratmayan çok güzel bir dairede kalabilirsiniz. Ayrıca daha yüksek bir bütçe ile son derece lüks evlerde de kalabilirsiniz.

PricelinePriceline, bütçeniz doğrultusunda otellere teklif vermenizi sağlayan inanılmaz bir otel konaklama sitesidir. Eğer teklif vermek sizin için bir sorun değilse, son dakika rezervasyonları ile inanılmaz fiyatlara konaklayabilirsiniz.

AgodaÖzellikle Asya kıtasında aktif olarak kullanılan Agoda, Asya ülkeleri seyahatlerinizde konaklama için en iyi rezervasyon sitelerinden biridir. Pek çok özelliği ve Asya kıtasının tamamına yakın otelleri ile anlaşmaları mevcut.

HostelworldSırt çantalı gezginler için ideal bir konaklama rezervasyon sitesi olan Hostelworld, hostel konaklamaları üzerine tavsiye ettiğim bir site. İnceleme/Sıralama sistemi ve kullanıcı yorumları ile güvenilir bir hostel mutlaka bu sitede bulursunuz. Ayrıca birçok sitenin yaptığı rezervasyon ücretini de bu sitede ödemenize gerek kalmıyor.

HostelbookersHostelbookers 3.500’den fazla destinasyonda ucuz otel konaklama fırsatları sunuyor. Rezervasyon ücreti ödemeden hostel veya ucuz otel rezervasyonu yapabilirsiniz.

Hotels60’tan fazla ülkede yüz binlerce otel seçeneği sunan bir site. Diğer otel rezervasyon sitelerinde bulamayacağınız, “Ödül” programı sayesinde yapacağınız 10 gece konaklamada 1 gece ücretsiz konaklama kazanabiliyorsunuz. Otel bilgileri, gecelik fiyatlar ve rezervasyon sistemi kullanıcı dostu bir yapıya sahip.

CouchsurfingCouchsurfing benim de aktif olarak kullandığım bir konaklama sistemi. Tamamen ücretsiz ve yerel halk ile birlikte kalabileceğiniz olağanüstü bir sistem. CS ile gittiğiniz şehirde lokal insanların evlerinde kalabilir, kültür takası yapabilirsiniz. Ayrıca başka ülkelerden gelen gezginler ile aynı evde kalabiliyorsunuz. Couchsurfing’i severim ve mümkün olduğunca kullanırım. Couchsurfing’de Arkadaş olalım!

HomeExchangeBir ev değişim (takas) sistemi olan HomeExchange ile birkaç dakikanızı ayırarak evinizi kaydediyor ve ilgili kategoride listeleniyorsunuz. Gideceğiniz şehirde de evlerini takas için açan kullanıcıları arayıp, zevkinize göre bir ev bulabiliyorsunuz.

NightSwappingKarşılıklı ev takası, ev kiralama veya misafir odası kiralama gibi seçenekler sunan site gideceğiniz şehirde konaklama tipine göre bir oda bulabilmenize imkan tanıyor. Couchsurfing ve Airbnb mantığı ile çalışan NightSwapping Avrupa başta olmak üzere, dünya çapında 6.000’den fazla konaklama seçeneği sunuyor.

House CarersHouseCarers, yaşlı ve bakıma muhtaç ev sahiplerinin güvenilir bir ev bakıcısı bulabileceği ve bakıcıların ekonomik gider ve konaklamalarının karşılandığı sistemdir.

TrampolinnYerli insanlar ile birlikte evlerinde kalabileceğiniz bir sistem olan Trampolinn bir bakıma CS gibi çalışıyor. Otantik deneyimleri ve ülkenin kültürünü keşfetmek için ideal bir konaklama platformu olan Trampolinn’i kullanmanızı tavsiye ederim.

MyTwinPlaceSite üzerinden üye olarak ne zaman seyahat etmek istediğiniz ve hangi gün aralığında konaklamak istediğinizi belirterek zevkinize uygun konaklama yerlerini bulabilirsin. Airbnb tarzı bir sisteme sahip.

BeWelcomeCouchsurfing mantığı ile çalışan BeWelcome ile gideceğiniz şehirde yerlilerin evlerinde kalabilirsiniz. Ücretsiz üyelik ve mesajlaşmanın olduğu site yaklaşık 500.000 kullanıcıya sahip!

Trust Roots“Güven, macera ve kültürlerarası bağları teşvik eden bir dünya istiyoruz” sloganıyla hizmet veren Trust Roots ile gitmeyi planladığınız şehirde yaşayan yerlilerin gezginler için açtığı evlerde konaklayabilirsiniz.

Luxury House SittingEv sahipleri ve muhtemel ev/hayvan bakıcıları arasında kalıcı ilişkiler kurulması üzerine hizmet veren sistemde kayıtlı olan bakıcı arayan profilleri görüntüleyebilir, size uygun olan kişilerin hayvanlarına bakmak suretiyle konaklama imkanlarından faydalanabilirsiniz.

MindMyHouseEv veya evcil hayvanlara bakarak karşılığında konaklayabileceğiniz bir sistem olan MindMyHouse henüz pek fazla bilinmese de her geçen gün artan kullanıcı sayısıyla ideal bir konaklama platformu.

Trusted House SittersEvcil hayvanlara bakarak karşılığında konaklama yapabilirsiniz. Gitmeyi planladığınız şehirde evini gezginlere açan yerliler hayvanlarına bakmak ve onları günlük dışarı gezmesine götürecek kişiler aramaktadır. Siz de bu gereksinimi karşılarım diyorsanız site üzerinden bir üyelik açarak dünyanın her yerinde kendinize konaklayacak yer bulabilirsiniz. Hayvan severler için çok çok iyi bir platform!

World Packers800.000’den fazla gezgin ve onlara evini açan yerlilerin bulunduğu popüler bir sistem olan WorldPackers aynı Couchsurfing mantığı ile çalışıyor. CS ile burayı eş zamanlı olarak kullanırsanız mutlaka bir sonuç elde edersiniz.

StayduStaydu üç şekilde çalışıyor. Kırmızı renk ilanlı konaklamalarda yardım karşılığı konaklayabilir, sarı renk ilanlarda ücretli, mavi renk ilanlarda ise ücretsiz konaklayabilirsiniz.

Warm ShowersBisikletli bir gezgin misiniz? Bisiklet dostu gezginlere evlerini açan kişilerin yer aldığı Warm Showers’da  kendinize kalacak bir ev mutlaka bulursunuz.

Hospitality ClubEv sahipleri ve konuklar, gezginler ve yerliler. Sistem basit! Couchsurfing ne ise Hospitality Club da aynı. İsterseniz kendinize kalacak bir yer bulabilir veya şehri yerlisiyle gezmek, belki de bir fincan kahve içmek için buluşabilirsiniz.

Seyahat Sigortası

World NomadsSeyahat halindeyken neler olabileceğini asla kestiremeyeceğiniz için sigortasız seyahat etmenizi tavsiye etmiyorum. Tüm parasını hastane ve ilaç masraflarına harcamak zorunda kalan insanlardan birçok hikâye duydum, çünkü seyahat sigortaları yoktu! World Nomads, mükemmel müşteri hizmeti ve rekabetçi fiyatlar sunuyor.

Travel Insured InternationalDünya çapında en yüksek kalitede seyahat sigortası sunan Travel Insured, seyahat endüstrisinin önde gelen seyahat sigortacılarından biridir.

AllianzAllianz, bireyler ve seyahat eden kişiler için iyi fiyat oranları ile teklifler sunan bir sigorta şirketi.

Seyahat Planlama Kaynakları

Rome2RioA noktasından B noktasına en hızlı/en ucuz ulaşım için uygun olan güzergahlarıSeyahat planlama siteleri hakkında bilgi. aramanıza imkan tanıyan süper basit bir araç. Rome2Rio arama motoru ile uçak, tren, otobüs ve feribot ücretlerini en uygun fiyata karşınıza çıkarıyor.

TripitÖzellikle uzun yolculuklarınızda çok sayıda rezervasyon, uçak bileti kontrolü takibini sağlamanız için kullanışlı bir uygulama. Tripit, tüm yol planlamanızı tek bir yerde tutmanıza olanak tanıyan basit fakat etkili bir uygulama. Aynı zamanda seyahat planlarınızı paylaşmaya ve takvimine senkronize etmenizi sağlar.

Lonely Planet Gezi RehberleriNeredeyse dünyanın tüm noktalarına dair detaylı olarak hazırlanmış gezi rehberleri ile gittiğiniz şehirde hiç yabancılık çekmezsiniz. Verilen tavsiyeler ve yapılacak şeyler seyahatlerinizde tasarruf etmenizi sağlayacaktır. Tek bir kaynaktan tüm bilgilere sahip olmanın rahatlığını tercih ederseniz Lonely Planet gezi rehberleri seyahatlerinizi fazlasıyla kolaylaştıracaktır.

TripadvisorTripadvisor, konaklama, turlar, ilgi çekici yerler, restoranlar vb. gezgin değerlendirmeleri okumanıza olanak tanıyan bir seyahat tarama platformu. Sistemine yeni entegre ettiği rezervasyon kolaylığı ile artık gideceğiniz şehirde konaklama rezervasyonlarınızı da yapabilirsiniz.

WikitravelSeyahat planlaması için iyi bir kaynak olarak görülebilir. Wikitravel, seyahat planınıza yapacağınız başlangıç araştırması için ideal bir site. Wikitravel ile gideceğiniz şehir hakkında yapılacaklar ve gezilecek yerler üzerine fikir edinmek için alternatif bir yer. Tabi ki, sadece Wikitravel’a bağlı kalmayın ancak bu seyahat planlamanız için iyi bir başlangıç olacaktır.

EvernoteSeyahat planlarınızı tek bir yerden yönetmek ve organize çalışmak için harika bir uygulama. Farklı konularda notlar tutmak için kullanabileceğiniz ücretsiz bir araç. Notlarınıza, web sitelerinden bilgileri kaydedebilir, önemli belgelerinizi takip edebilirsiniz. Böylece tüm araştırmalarınızı tek bir yerden yönetebilirsiniz.

Mobil Seyahat Uygulamaları

Doğru uygulamayı seçmek, nerede kalacağınıza ve nasıl ulaşacağınıza karar vermek bazen kafa karıştırıcı olabilir. Bir seyahat planlamak, gezmek ve seyahat boyunca para tasarrufu yapmak için hangi uygulamaların en yararlı olduğunu belirlemek için öne çıkan en iyi seyahat uygulamalarını bir araya getirdim! Listede belirtmedikçe tüm uygulamalar ücretsiz ve Android ve IOS için kullanılabilir.

Seyahatiniz sırasında bol miktarda nakit harcamanıza dikkat ederken en uygun fiyatlı uçuş ve otel bulmak biraz zor olabilir. Bu seyahat rezervasyon uygulamalarına bir ana planlayıcı olarak göz atabilirsiniz.

Hopper: Uçak bileti için mümkün olan en ucuz fiyatı yakalamak için gerçekten sabırsızlanıyorsanız, Hopper uygulamasını indirmeniz gerekecek. Kayak ve Skyscanner gibi, en ucuz uçuşlara bir aylık görüntü takviminde bakabilirsiniz. Kullanıcı ara yüzü basit ve bir uçuşu 60 saniye veya daha kısa bir süre içerisinde karşınıza çıkarıyor. Apple App Store’un en iyi 2015 mobil seyahat uygulaması listesine eklendi ve 2016’da Google Play ödülü kazandı. Yıl olmuş 2022 demeyin. Uygulama bugün bile iyi iş görüyor.

Hotel Tonight: Hotel Tonight uygulaması, son dakika fırsatları ile bilinen zengin içerikli bir hizmet. Uygulama ile farklı oranlarda rezervasyon indirimlerinden faydalanabilirsiniz.

Google Maps: Google Haritalar, en iyi navigasyon uygulamalarından biri olarak kabul edilir. Birçok ülkede yerel toplu taşıma seçeneklerini sunarken oldukça güvenilir lokal bilgileri de gayet efektif olarak veriyor. Müzeler ve restoranlar gibi yerlere bakmak için haritaları kullanabilirsiniz.

Maps.me: Ücretsiz, ayrıntılı ve çevrimdışı hizmet verebilen Maps.me uygulaması, gideceğiniz şehrin haritasını indirip İnternet bağlantınız olmadan detaylı bir şekilde kullanabilmenize olanak sağlıyor. Dünya çapında yaklaşık 65 milyon kişinin kullandığı uygulama gezilecek yerler, yeme-içme mekanları, banka, hastane gibi konum bilgilerini kusursuz olarak veriyor. Benim de seyahatlerimde kullandığım favori uygulamalarımdan biridir.

Sygic Travel: Sygic Travel uygulaması ile seyahat planlamak son derece kolay. Uygulama içerisinde gideceğiniz şehri seçtikten sonra, şehir içerisinde gezilecek yerleri, yeme-içme mekanlarını, konaklama ve ulaşım bilgilerini haritada resimli olarak görebiliyorsunuz. Eğer uygulamanın premium sürümünü satın alırsanız Fodors’un popüler şehirlere ait seyahat rehberlerine de ücretsiz olarak erişim sağlayabiliyorsunuz.

Citymapper: Citymapper uygulaması ile gittiğiniz şehirde toplu taşıma araçlarını kolaylıkla bulabilirsiniz. Uygulama birkaç yolculuk paylaşım servisiyle bağlantı kurarak, varış noktanıza varmanın en hızlı yolunu size sunuyor. Aynı zamanda metro ve tren saatlerini de çevrimdışı kontrol edebiliyorsunuz.

Packpoint: Kayıt altında tutmak istediğiniz tüm her şeyin listesini Packpoint uygulaması sayesinde düzenleyebilirsiniz. Seyahat tarihleriniz, hava tahminleri, etkinlikler ve akşam yemeği gibi aktivitelere dayalı olarak ihtiyaç duyacağınız tüm özellikleri bir arada sunuyor.

XE Currency: IOS ve Android için kullanılabilen güçlü para birimi dönüştürücü uygulamalarından biridir. Sürekli güncellenen uygulama tüm dünyanın para birimlerini canlı döviz kurları eşliğinde sunuyor.

Google Trips: Google uygulaması olan Trips ile rezervasyonlarınızı e-postanızdan çekebilir, otel rezervasyonları, araba kiralama bilgileri, uçak biletleriniz, gezilecek yerler ve daha fazlasını uygulama içerisine ekleyebilirsiniz. Uygulama ile önerilen ve popüler ziyaret edilecek yerler, yemek yiyebileceğiniz mekânlar ve daha fazlası ile gününüzün tamamını Google Trips ile planlayabilirsiniz. Ayrıca uygulama ile tüm bu hizmetleri çevrimdışı olarak saklayabilir, gezilecek yerler veya önemli bilgilere istediğiniz zaman erişim sağlayabilirsiniz.

Yelp: Yelp uygulamasını bir nevi restoran ve barların sarı sayfası olarak tanımlayabiliriz. Dünyanın dört bir yanında yüzlerce restoran ve bar bilgilerini bulabileceğiniz Yelp ile ziyaret edeceğiniz şehrin en iyi yeme-içme ve eğlenme mekânlarını bulabilirsiniz.

Google Translate: Uygulama ile Türkçe kelimeleri 103 farklı dile çevirebilir ve gittiğiniz ülkede iletişim konusunda zorluk yaşamazsınız. Ulaşımda, yeme içmede veya herhangi bir iletişim gerektiren yerlerde anlatmak istediğinizi Google Translate yardımı ile çevirisini yapabilirsiniz.

Duolingo: Başlangıç seviyesinde dil eğitim kursları sunan Duolingo ile aynı zamanda gideceğiniz ülkenin yerel günlük konuşma dilini de öğrenebilirsiniz. Gideceğiniz ülkede en çok kullanacağınız kelimeleri öğrenerek iletişim sıkıntınızı önemli ölçüde giderebilirsiniz.

Memrise: Duolingo’dan daha fazla dile sahip olan Memrise kelime ve cümleleri ezberlemenize yardımcı olması için hatırlatma özelliği ile öne çıkmaktadır.

Circa: Kısa sürede birden fazla ülkeye seyahat ediyorsanız, zamanı takip etmek biraz zor olabilir. Circa, nerede olduğunuzu ve nereye gideceğinizi kontrol etmenizi sağlayan güzel ve basit bir saat dilimi izleyicisidir.

WhatsApp: Uygulama ile rehberinizde kayıtlı WhatsApp kullanıcıları ile kolaylıkla mesajlaşabilirsiniz. WhatsApp ile mesaj gönderebilmek için bir veri bağlantısı veya kablosuz ağa ihtiyacınız olduğunu unutmayın!

Expensify: Uygulama ile gezilerinizde ne kadar harcama yaptığınızın kaydını tutabilirsiniz. Seyahatiniz sonrası eve döndüğünüzde harcamalarınızın listesini gösteren hızlı bir döküm çıktısı alabilirsiniz.

Hotspot Shield Free Privacy & Security VPN Proxy: Gittiğiniz bazı ülkelerde Facebook ve Google gibi belirli web sitelerinin engellendiğini görebilirsiniz. Örneğin İran’a giderseniz Facebook’un engelden dolayı açılmadığını göreceksiniz. Bu gibi engelli sitelere güvenli bir şekilde erişmek için bir VPN uygulamasına ihtiyacınız olacak. Hotspot Shield ile kayıt olmadan bilgileriniz tamamen gizli bir şekilde engelli tüm sitelere telefonunuzdan gönül rahatlığı ile giriş yapabilirsiniz.

Dealray: Aylık 9.99 USD ile üyeliğinizi başlatarak düşük maliyetli uçuş fırsatlarını bulabilirsiniz.

Skiplagged: Dünyanın her yerinden tek yön ucuz uçak bileti bulmanızı sağlayan harika bir uygulama. Uygulama ile çoğu zaman piyasadaki uçak bileti fiyatlarından daha ucuza bilet bulmayı kolaylaştırabilirsiniz.

HappCow: Uygulama sayesinde dünyanın yaklaşık 10.000 şehrindeki vegan restoranlarını bulabilirsiniz.

Dayuse.com: Dayuse ile birkaç saatlik konaklamaya tam gün parası ödemenize gerek kalmıyor. Birkaç saatlik konaklama, duş almak veya dinlenmek için dünya genelinde 3.000 den fazla otelde düzenli olarak %75’e varan oranlarda konaklama rezervasyonu yapabilirsiniz.

TripHappy: Bu tarayıcı tabanlı özelleştirilebilir arama aracı, 37 milyondan fazla kullanıcı incelemesi ile kalacak en iyi yerleri belirleyen güzel bir uygulamadır.

Sidekix: Şehir içi rota planlayıcısı olan Sidekix ile ilgi alanlarınıza ve tercihlerinize göre en iyi yapılacak şeylerin listesini size sunar. Bir müze veya öğle yemeği için şık bir kafe mi arıyorsunuz? Uygulama, yerli halk tarafından seçilmiş en iyi mekân önerileri ile doludur. Şu anda, 100’den fazla büyük şehirde kullanılan popüler bir uygulamadır.

Visit a City: Yurt dışı gezilerinizde Visit a City uygulaması ile şehirlerde yapılacak olan tur listelerini görebilir ve “sights” kısmında yer alan müze, tarihi eserler vb. yerler hakkında bilgileri ses (audio) olarak dinleyebilirsiniz.

AutoSlash: Uygulama sayesinde dünyanın her yerinden ucuz araba kiralama fiyatlarına erişim sağlayabilirsiniz.

Geosure: Kişisel güvenlik uygulaması olan Geosure ile gittiğiniz ülkede varsa sağlık riskleri, siyasi ayaklanmalar ve çevresel tehditleri size bir güvenlik puanı şeklinde sunan faydalı bir araçtır.

Airmule: Valizinizde fazladan yer mi var? Bu fazlalığı gideceğiniz yöne bir şey göndermek isteyen veya yanında eşyasını taşımak isteyenlere ücret karşılığında paylaşabilirsiniz. Uygulama içerisinde gideceğiniz yöne fazla eşyası olan kişileri aratabilir ve kendileri ile iletişime geçebilirsiniz.

PlanChat: Grup seyahati için mükemmel bir uygulama olan PlanChat ile lokantalar, etkinlikler ve gezi fikirlerini ekleyebilir ve harcamalarınızı takip edebilirsiniz. Ayrıca uygulamayı fotoğraf ve videoları grupla paylaşmak için de kullanabilirsiniz.

Lola: Sohbet tabanlı bir uygulama olan Lola dünya genelinde 275.000’den fazla tesiste rezervasyon yapmak için kullanabileceğiniz özelleştirilmiş otel tavsiyelerini sunuyor.

Solo Traveller: Yola yalnız çıktıysanız uygulama sayesinde sizin gibi yalnız gezen insanlarla bağlantı kurabilirsiniz. Böylece birlikte gezmek, yemek yemek veya taksi paylaşımı yapmak için kendileriyle bağlantı kurabilirsiniz.

Trip Republic: Gezi planlaması yapmak için son derece ideal bir uygulama olan Trip Republic ile uçuş, otel ve restoran arayabilir, en gözde turistik yerleri bulabilirsiniz.

Wego: Bir defada 700’den fazla siteyi tarayarak bazen Kayak veya Momondo’dan daha ucuz uçak bilet fiyatlarını karşınıza çıkaran eşsiz bir uygulama.

500px: Instagram’dan daha iyi içeriğe sahip olan bu fotoğraf paylaşım topluluğu, dünyanın en iyi fotoğraflarına ev sahipliği yapıyor. Her görüntü, kullanılan kamera türü, deklanşör hızı ve ISO gibi teknik bilgiler ile birlikte geliyor. Gideceğiniz şehrin fotoğraflarına 500px uygulamasından bakabilir ve gezi planlamanıza yön verebilirsiniz.

Seyahat Fırsatları

Seyahat fırsat siteleri hakkında bilgi.ViatorTurlar ve etkinlikler için rezervasyon yapabileceğiniz harika bir site. Viator aracılığıyla uygun fiyatlara çok kolay bir şekilde tur ve etkinlik araması yapabilirsiniz. Viator, çeşitli tur sağlayıcılarıyla birlikte çalıştığı için güvenle araştırmalarınızı ve sonrasında rezervasyonlarınızı yapabilirsiniz.

TravelZooTravelzoo, uçuşlar, oteller, eğlence, gece hayatı, etkinlikler ve daha pek çok şey için farklı fırsatları sunan bir site. TravelZoo, Groupon veya benzeri sitelerde teklif edilmeyen fırsatlara ev sahipliği yapıyor. Ayrıca haftanın en iyi fırsatlarını mail olarak gönderen harika bir “en iyi 20 fırsat” liste hizmeti de bulunuyor.

GrouponGroupon, sadece seyahat (örneğin oteller ve tur paketleri) üzerinde değil aynı zamanda tecrübeler, aktiviteler, ürünler ve daha pek çok konuda şaşırtıcı fiyatlarla hizmet alabileceğiniz kupon sitesidir. Ucuz fiyatlara aktiviteler (jet ski, dalış gibi) yapmak için harika bir yoldur!

Living SocialGroupon gibi Living Social, restoranlarda, barlarda, seyahatlerde ve benzeri alanlarda indirim yapan fırsat sitesidir. Seyahat bölümünde genellikle Groupon’dan daha iyi fırsatlar bulabilirsiniz. Ancak araştırmalarınızda tasarruf etmek adına her iki siteyi de kontrol etmeyi unutmayın!

IntrepidIntrepid, Asya, Latin Amerika, Kuzey Amerika, Avrupa, Orta Doğu, Afrika, Avustralya ve Antarktika’da macera tur paketleri sunan bir seyahat şirketidir.

G AdventuresDünyanın en büyük macera seyahat şirketidir. Afrika, Asya, Avustralya ve Yeni Zelanda, Orta Amerika ve Karayipler, Avrupa, Kuzey Afrika ve Orta Doğu, Kuzey ve Güney Amerika bölgelerinde macera seyahati üzerine turlar sunan bir şirket.

BusaboutAvrupa ve Asya şehirlerinde düzenli otobüs turları sunan bir şirkettir. Busabout ile otobüs turlarında ihtiyacınız olan tüm bilgiler eğitimli rehberler tarafından sunulmakta.

ContikiContiki, 18-25 yaş grubu için paket turlar sunmaktadır. Contiki turlarıyla 6 kıtada 50’den fazla ülkeye seyahat edebilirsiniz.

Urban AdventuresUrban Adventures, dünya çapında pek çok şehre geziler düzenleyen bir şirkettir.

Seyahat Halindeyken Çalışma

WWOOFWwoof sayesine gönüllü olarak organik çiftliklerde çalışabilirsiniz. Dünyanın pek çok yerinden gönüllü olarak çalışabileceğiniz organik çiftlikleri sunuyor. Çalışmanız karşılığında, yemek ve konaklama gibi temel ihtiyaçlarınızı karşılayabiliyorsunuz. Wwoof organik gıda hakkında bilgi almak isteyen ve dünyayı çok ucuza gezmek isteyen insanlar için mükemmel bir fırsattır.

  • Latin Amerika bölgesi gönüllü organik çiftliklerde çalışabileceğiniz WWOOF Latin Amerika sitesini de ziyaret edebilirsiniz.

HelpxWwoof benzeri bir site olan Helpx ile çiftliklerde gönüllü usulü çalışarak karşılığında yemek ve konaklama ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

WorkawayDünyanın dört bir yanından gönüllü işlere ev sahipliği yapan Workaway ile kendinize uygun işleri bulabilir ve karşılığında konaklama ve yeme-içme ihtiyaçlarınızı karşılarken aynı zamanda yeni bir dil ve yeni bir kültür öğrenme fırsatı da yakalayabilirsiniz.

GrassrootsDünyanın dört bir yanında gönüllü çalışabileceğiniz işleri bulabileceğiniz kapsamlı bir veri tabanıdır. Seyahat halindeyken gönüllü olarak çalışmak isterseniz bu müthiş kaynağa mutlaka göz atın.

UdemyPazarlama, tasarım, yazarlık, girişimcilik ve daha pek çok konuda becerilerinizi geliştirmek için ve çevrimiçi kurslar satın almak için harika bir yerdir. Şaşırtıcı olanı ise kursların genellikle 20 dolar gibi fiyatlara satılıyor olması. Birçok konuda seçim yapabileceğiniz geniş bir ders yelpazesine sahip.

MailChimpBlogunuz için bir e-posta listesi oluşturmak önemlidir. MailChimp ile blogunuza giren ziyaretçileri haftalık/aylık bülteninize abone yapabilirsiniz. MailChimp’i 2000 aboneliğe kadar ücretsiz kullanabilirsiniz. Hadigez.com’un ücretsiz bültenine de abone olabilirsiniz.

Nasıl Gezi Blogu Açılır?: Site üzerine sizin için hazırladığım gezi blogu başlangıç rehberi ile kolayca kendi gezi blogunuzu açabilir ve gezdiğiniz yerleri yazmaya başlayabilirsiniz! Her geçen gün yazdığınız içerikler sayesinde blogunuz üzerinden para kazanabilirsiniz. Ayrıca rehberde içerik pazarlama ve blog ile nasıl para kazanılır gibi bilgileri de bulacaksınız. PDF dokümanını size gönderebilmem için lütfen benimle iletişime geçin.

Gezi Blogu Atölyesine Katılın: Blog yazmak istiyor ama bir türlü nereden başlayacağınızı bilemiyor musunuz? O halde sizi Blog Atölyesi’ne davet ediyorum. Atölye çalışmasına katılarak hem blog açma yöntemlerini öğreneceksiniz hem de blogunuzu sıralamalarda (Google) üst sıralara nasıl taşıyacağınıza dair ipuçlarına sahip olabileceksiniz.

ThemeforestHer blogun bir temaya ihtiyacı vardır. Temayı blogunuzun giydiği kıyafet olarak düşünün. Themeforest pek çok türde geniş bir tema yelpazesi sunuyor.

Genesis TemalarıGenesis temaları seo uyumlu, kompakt ve esnektir. 59-99$ fiyat aralığında değişen bu temalar ile bir blog kurabilirsiniz. Genesis temaları kurabilmeniz için Genesis çerçeve kurulumu yapmanız gerekiyor.

MyThemeShop: Kullanımı kolay ve oldukça etkili temalara ve eklentilere sahip olan MyThemeShop’u öneririm. Diğer bir web sitemde MyThemeShop’un NewsPaper temasını kullanmaktayım ve oldukça memnunum. E-mail desteği mevcut ve her sorunuza cevap veriyorlar. Ayrıca temaları SEO dostu ve esnek bir yapıya sahiptir.

Bir blog sahibi olmayı istiyorsunuz ancak blog nasıl açılır bilmiyor musunuz? Sizi Blog Atölyesi’ne katılmaya davet ediyorum! Blog hizmeti veya danışmanlık ihtiyacınız için bana iletişim sayfasından ulaşabilirsiniz.

Listeye eklememi düşündüğünüz kaynakları (ve nedenini) biliyorsanız lütfen bana bildirin. Başarılı bir seyahat planlaması için her zaman en iyi ve yönetilebilir kaynakları size sağlamaya çalışacağım.

* ile işaretlenmiş olan bağlantılar Hadigez.com’un bağlı ortaklıklarıdır. Bu bağlantılar üzerinden yapacağınız rezervasyonlar ile hem siz hem de ben küçük bir komisyon kazanmış olacağım. Kazandığım bu küçük komisyonları size daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmak için web sitemi geliştirmeye harcıyorum. Seyahatlerimizde birbirimize yardımcı olmanın harika bir yoludur bu!

Son Güncelleme: 1 Ağustos 2022

2 YORUM YAZILMIŞ

Yazıya ilişkin düşüncelerinizi yazabilir, merak ettiklerinizi sorabilirsiniz.

Yorumunuzu giriniz!
Lütfen adınızı buraya giriniz.