Doğru uygulamayı seçmek, nerede kalacağınıza ve nasıl ulaşacağınıza karar vermek bazen kafa karıştırıcı olabilir. Bir seyahat planlamak, gezmek ve seyahat boyunca para tasarrufu yapmak için hangi uygulamaların en yararlı olduğunu belirlemek için öne çıkan en iyi seyahat uygulamalarını bir araya getirdim! Listede belirtmedikçe tüm uygulamalar ücretsiz ve Android ve IOS için kullanılabilir.
Seyahatiniz sırasında bol miktarda nakit harcamanıza dikkat ederken en uygun fiyatlı uçuş ve otel bulmak biraz zor olabilir. Bu seyahat rezervasyon uygulamalarına bir ana planlayıcı olarak göz atabilirsiniz.
Hopper: Uçak bileti için mümkün olan en ucuz fiyatı yakalamak için gerçekten sabırsızlanıyorsanız, Hopper uygulamasını indirmeniz gerekecek. Kayak ve Skyscanner gibi, en ucuz uçuşlara bir aylık görüntü takviminde bakabilirsiniz. Kullanıcı ara yüzü basit ve bir uçuşu 60 saniye veya daha kısa bir süre içerisinde karşınıza çıkarıyor. Apple App Store’un en iyi 2015 mobil seyahat uygulaması listesine eklendi ve 2016’da Google Play ödülü kazandı. Yıl olmuş 2022 demeyin. Uygulama bugün bile iyi iş görüyor.
Hotel Tonight: Hotel Tonight uygulaması, son dakika fırsatları ile bilinen zengin içerikli bir hizmet. Uygulama ile farklı oranlarda rezervasyon indirimlerinden faydalanabilirsiniz.
Google Maps: Google Haritalar, en iyi navigasyon uygulamalarından biri olarak kabul edilir. Birçok ülkede yerel toplu taşıma seçeneklerini sunarken oldukça güvenilir lokal bilgileri de gayet efektif olarak veriyor. Müzeler ve restoranlar gibi yerlere bakmak için haritaları kullanabilirsiniz.
Maps.me: Ücretsiz, ayrıntılı ve çevrimdışı hizmet verebilen Maps.me uygulaması, gideceğiniz şehrin haritasını indirip İnternet bağlantınız olmadan detaylı bir şekilde kullanabilmenize olanak sağlıyor. Dünya çapında yaklaşık 65 milyon kişinin kullandığı uygulama gezilecek yerler, yeme-içme mekanları, banka, hastane gibi konum bilgilerini kusursuz olarak veriyor. Benim de seyahatlerimde kullandığım favori uygulamalarımdan biridir.
Sygic Travel: Sygic Travel uygulaması ile seyahat planlamak son derece kolay. Uygulama içerisinde gideceğiniz şehri seçtikten sonra, şehir içerisinde gezilecek yerleri, yeme-içme mekanlarını, konaklama ve ulaşım bilgilerini haritada resimli olarak görebiliyorsunuz. Eğer uygulamanın premium sürümünü satın alırsanız Fodors’un popüler şehirlere ait seyahat rehberlerine de ücretsiz olarak erişim sağlayabiliyorsunuz.
Citymapper: Citymapper uygulaması ile gittiğiniz şehirde toplu taşıma araçlarını kolaylıkla bulabilirsiniz. Uygulama birkaç yolculuk paylaşım servisiyle bağlantı kurarak, varış noktanıza varmanın en hızlı yolunu size sunuyor. Aynı zamanda metro ve tren saatlerini de çevrimdışı kontrol edebiliyorsunuz.
Packpoint: Kayıt altında tutmak istediğiniz tüm her şeyin listesini Packpoint uygulaması sayesinde düzenleyebilirsiniz. Seyahat tarihleriniz, hava tahminleri, etkinlikler ve akşam yemeği gibi aktivitelere dayalı olarak ihtiyaç duyacağınız tüm özellikleri bir arada sunuyor.
XE Currency: IOS ve Android için kullanılabilen güçlü para birimi dönüştürücü uygulamalarından biridir. Sürekli güncellenen uygulama tüm dünyanın para birimlerini canlı döviz kurları eşliğinde sunuyor.
Google Trips: Google uygulaması olan Trips ile rezervasyonlarınızı e-postanızdan çekebilir, otel rezervasyonları, araba kiralama bilgileri, uçak biletleriniz, gezilecek yerler ve daha fazlasını uygulama içerisine ekleyebilirsiniz. Uygulama ile önerilen ve popüler ziyaret edilecek yerler, yemek yiyebileceğiniz mekânlar ve daha fazlası ile gününüzün tamamını Google Trips ile planlayabilirsiniz. Ayrıca uygulama ile tüm bu hizmetleri çevrimdışı olarak saklayabilir, gezilecek yerler veya önemli bilgilere istediğiniz zaman erişim sağlayabilirsiniz.
Yelp: Yelp uygulamasını bir nevi restoran ve barların sarı sayfası olarak tanımlayabiliriz. Dünyanın dört bir yanında yüzlerce restoran ve bar bilgilerini bulabileceğiniz Yelp ile ziyaret edeceğiniz şehrin en iyi yeme-içme ve eğlenme mekânlarını bulabilirsiniz.
Google Translate: Uygulama ile Türkçe kelimeleri 103 farklı dile çevirebilir ve gittiğiniz ülkede iletişim konusunda zorluk yaşamazsınız. Ulaşımda, yeme içmede veya herhangi bir iletişim gerektiren yerlerde anlatmak istediğinizi Google Translate yardımı ile çevirisini yapabilirsiniz.
Duolingo: Başlangıç seviyesinde dil eğitim kursları sunan Duolingo ile aynı zamanda gideceğiniz ülkenin yerel günlük konuşma dilini de öğrenebilirsiniz. Gideceğiniz ülkede en çok kullanacağınız kelimeleri öğrenerek iletişim sıkıntınızı önemli ölçüde giderebilirsiniz.
Memrise: Duolingo’dan daha fazla dile sahip olan Memrise kelime ve cümleleri ezberlemenize yardımcı olması için hatırlatma özelliği ile öne çıkmaktadır.
Circa: Kısa sürede birden fazla ülkeye seyahat ediyorsanız, zamanı takip etmek biraz zor olabilir. Circa, nerede olduğunuzu ve nereye gideceğinizi kontrol etmenizi sağlayan güzel ve basit bir saat dilimi izleyicisidir.
WhatsApp: Uygulama ile rehberinizde kayıtlı WhatsApp kullanıcıları ile kolaylıkla mesajlaşabilirsiniz. WhatsApp ile mesaj gönderebilmek için bir veri bağlantısı veya kablosuz ağa ihtiyacınız olduğunu unutmayın!
Expensify: Uygulama ile gezilerinizde ne kadar harcama yaptığınızın kaydını tutabilirsiniz. Seyahatiniz sonrası eve döndüğünüzde harcamalarınızın listesini gösteren hızlı bir döküm çıktısı alabilirsiniz.
Hotspot Shield Free Privacy & Security VPN Proxy: Gittiğiniz bazı ülkelerde Facebook ve Google gibi belirli web sitelerinin engellendiğini görebilirsiniz. Örneğin İran’a giderseniz Facebook’un engelden dolayı açılmadığını göreceksiniz. Bu gibi engelli sitelere güvenli bir şekilde erişmek için bir VPN uygulamasına ihtiyacınız olacak. Hotspot Shield ile kayıt olmadan bilgileriniz tamamen gizli bir şekilde engelli tüm sitelere telefonunuzdan gönül rahatlığı ile giriş yapabilirsiniz.
Dealray: Aylık 9.99 USD ile üyeliğinizi başlatarak düşük maliyetli uçuş fırsatlarını bulabilirsiniz.
Skiplagged: Dünyanın her yerinden tek yön ucuz uçak bileti bulmanızı sağlayan harika bir uygulama. Uygulama ile çoğu zaman piyasadaki uçak bileti fiyatlarından daha ucuza bilet bulmayı kolaylaştırabilirsiniz.
HappCow: Uygulama sayesinde dünyanın yaklaşık 10.000 şehrindeki vegan restoranlarını bulabilirsiniz.
Dayuse.com: Dayuse ile birkaç saatlik konaklamaya tam gün parası ödemenize gerek kalmıyor. Birkaç saatlik konaklama, duş almak veya dinlenmek için dünya genelinde 3.000 den fazla otelde düzenli olarak %75’e varan oranlarda konaklama rezervasyonu yapabilirsiniz.
TripHappy: Bu tarayıcı tabanlı özelleştirilebilir arama aracı, 37 milyondan fazla kullanıcı incelemesi ile kalacak en iyi yerleri belirleyen güzel bir uygulamadır.
Sidekix: Şehir içi rota planlayıcısı olan Sidekix ile ilgi alanlarınıza ve tercihlerinize göre en iyi yapılacak şeylerin listesini size sunar. Bir müze veya öğle yemeği için şık bir kafe mi arıyorsunuz? Uygulama, yerli halk tarafından seçilmiş en iyi mekân önerileri ile doludur. Şu anda, 100’den fazla büyük şehirde kullanılan popüler bir uygulamadır.
Visit a City: Yurt dışı gezilerinizde Visit a City uygulaması ile şehirlerde yapılacak olan tur listelerini görebilir ve “sights” kısmında yer alan müze, tarihi eserler vb. yerler hakkında bilgileri ses (audio) olarak dinleyebilirsiniz.
AutoSlash: Uygulama sayesinde dünyanın her yerinden ucuz araba kiralama fiyatlarına erişim sağlayabilirsiniz.
Geosure: Kişisel güvenlik uygulaması olan Geosure ile gittiğiniz ülkede varsa sağlık riskleri, siyasi ayaklanmalar ve çevresel tehditleri size bir güvenlik puanı şeklinde sunan faydalı bir araçtır.
Airmule: Valizinizde fazladan yer mi var? Bu fazlalığı gideceğiniz yöne bir şey göndermek isteyen veya yanında eşyasını taşımak isteyenlere ücret karşılığında paylaşabilirsiniz. Uygulama içerisinde gideceğiniz yöne fazla eşyası olan kişileri aratabilir ve kendileri ile iletişime geçebilirsiniz.
PlanChat: Grup seyahati için mükemmel bir uygulama olan PlanChat ile lokantalar, etkinlikler ve gezi fikirlerini ekleyebilir ve harcamalarınızı takip edebilirsiniz. Ayrıca uygulamayı fotoğraf ve videoları grupla paylaşmak için de kullanabilirsiniz.
Lola: Sohbet tabanlı bir uygulama olan Lola dünya genelinde 275.000’den fazla tesiste rezervasyon yapmak için kullanabileceğiniz özelleştirilmiş otel tavsiyelerini sunuyor.
Solo Traveller: Yola yalnız çıktıysanız uygulama sayesinde sizin gibi yalnız gezen insanlarla bağlantı kurabilirsiniz. Böylece birlikte gezmek, yemek yemek veya taksi paylaşımı yapmak için kendileriyle bağlantı kurabilirsiniz.
Trip Republic: Gezi planlaması yapmak için son derece ideal bir uygulama olan Trip Republic ile uçuş, otel ve restoran arayabilir, en gözde turistik yerleri bulabilirsiniz.
Wego: Bir defada 700’den fazla siteyi tarayarak bazen Kayak veya Momondo’dan daha ucuz uçak bilet fiyatlarını karşınıza çıkaran eşsiz bir uygulama.
500px: Instagram’dan daha iyi içeriğe sahip olan bu fotoğraf paylaşım topluluğu, dünyanın en iyi fotoğraflarına ev sahipliği yapıyor. Her görüntü, kullanılan kamera türü, deklanşör hızı ve ISO gibi teknik bilgiler ile birlikte geliyor. Gideceğiniz şehrin fotoğraflarına 500px uygulamasından bakabilir ve gezi planlamanıza yön verebilirsiniz.
Bilgilendirici yazı için teşekkür ederim.
Merhaba,
Seyahat ile ilgili sormak istediğiniz bir şey olursa site üzerinden ilgili yazılara yorum yazarak her zaman sorabilirsiniz.